Klassieke geboortekaartjes 

12 augustus 2015

Ben je zwanger? Wellicht ben je al aan het rondkijken voor een mooi geboortekaartje dat je aan familie en vrienden wilt sturen om de geboorte van je zoon of dochter aan te kondigen. Poobies heeft een uitgebreide keuze aan verschillende soorten geboortekaartjes, waaronder klassieke geboortekaartjes.

 

Wat zijn klassieke geboortekaartjes?

Klassieke geboortekaartjes hebben een stijlvolle en moderne uitstraling. Klassieke geboortekaarten volgen niet de laatste trends trends op het gebied van geboortekaartjes, maar zijn tijdloos en kunnen ongeacht het seizoen of het jaar waarin het geboortekaartje wordt verstuurd, worden gebruikt. Klassieke geboortekaarten hebben een neutrale print zonder veel versieringen of verschillende afbeeldingen en prints. Vaak worden de klassieke geboortekaarten gedrukt op structuurpapier of geschept papier. Veelgebruikte kleuren zijn wit en pasteltinten, gecombineerd met potloodtekeningen, ruitjes- en stippenpatronen en strikjes.

 

Klassieke geboortekaart voor jongens

De klassieke geboortekaartjes voor jongens worden veelal uitgevoerd op oud Hollands papier of geschept papier, waarbij met lichtblauw de kleur op de kaart wordt aangebracht. Sommige klassieke geboortekaartjes voor jongens hebben naast lichtblauw ook grijstinten op de kaart. Kenmerkend aan de klassieke jongenskaart is het lichtblauwe strikje op de voorzijde. Daarnaast worden (reliëf) afbeeldingen van klassieke kinderwagens, sterren en speentjes gebruikt om de klassieke geboortekaartjes op te maken.

 

Klassieke geboortekaart voor meisjes

Klassieke geboortekaartjes voor meisjes worden, net als bij de jongens geboortekaarten, vaak op oud Hollands papier of geschept papier gedrukt. Waar lichtblauw de hoofdkleur is op de jongenskaart, is lichtroze de kleur voor de klassieke meisjeskaart. Afbeeldingen en prints die op de klassieke geboortekaart voor meisjes wordt gebruik zijn: hartjes, sepia foto’s, ruitjespatronen, babyvoetjes en klassieke kinderwagens. Ook op de klassieke geboortekaart voor meisjes kan het roze, zijden strikje niet ontbreken.

 

Neutrale klassieke geboortekaartjes

Als je niet specifiek op zoek bent naar een geboortekaartje voor een jongen of meisje, kun je ook kiezen voor geslachtsneutrale, klassieke geboortekaartjes. Deze geboortekaartjes kunnen voor zowel een jongen als voor een meisje gebruikt worden, door de kaartjes in neutrale kleuren worden uitgevoerd, zoals wit, beige of zandkleur. In plaats van een roze of blauw strikje, wordt bij de neutrale, klassieke geboortekaart een wit of beige strikje gebruikt.